Magyar Fordítás (Hungarian translation)

Mosási Rutin Alapok

1. Mosószer választás
2. Szennyeződés eltávolítása, leöblítése
3. Előmosás 1-2 napon belül 40-60°-os vízben
4. Főmosás 2-3 napon belül 40-60°-os vízben
5. Szárítás

Lásd a Mosószer Listát (detergent index) az ajánlott termékekért és mennyiségekért.

Mosási Rutin Sablon

1. Mosószer választás (lásd a Mosószer Listát /detergent index/)
2. Szennyeződés eltávolítása (öblítsd ki a nap végén a megmaradt szennyeződéseket és tárold szárazon)
3. Előmosás (40-60°-on; 1-2 napon belül; naponta, ha 3+ napig van szárazon tárolva)
4. Főmosás (40-60°-on; 2-3 napon belül)
5. Szárítás (szárítón vagy szárító gépben)Ezeket az ajánlásokat igazítani kell a mosógép típusához és méretéhez, mosószer választáshoz, víz keménységhez és az egyedi igényekhez.További információ a cleanclothnappies.com weboldalon.

Töltsd le és nyomtasd ki a Mosási Rutin Sablont és töltsd ki, hogy kialakítsd az egyéni mosási rutinod.

Miért kell külön előmosás?

Egy külön előmosás csak azért szükséges, hogy eltávolítsa az extra szennyeződéseket a pelenkákról, hogy a főmosás tiszta vízben történjen, ami jobb mosást eredményez. A dob töltöttsége nem számít az előmosásnál, csak a főmosásnál.A legtöbb “előmosási” program a mosógépen nem csinál öblítést és centrifugálást a mosás után, vagy nem távolítja el a koszos vizet a főmosás előtt. Ha a mosógépnek külön mosószer adagolója van előmosáshoz, mos, leengedi az előmosás vizét, öblít és centrifugál, akkor próbáld ki azt a programot főmosással együtt, külön előmosási program helyett. Ha szag, folt vagy más problema lép fel, térj vissza a külön előmosáshoz.Nem kell megszárítani a pelenkákat az előmosás és a főmosás között, csak nedvesen, áztatás nélkül tárolni. Ha a penészesedés gondot okoz, akkor csak térítsd ki a tároló szélére száradni.

Napi előmosás

A napi előmosás egy olyan opció, ami csökkenti az ammónia termelődés esélyét, és jelentősen csökkenti a szagokat a szennyesben. Ez az opció kifejezetten hasznos:- éjszakai pelenkáknál (vagy külön még egy kézi mosás után, vagy egyből be az előmosásba)- idősebb gyerekeknél, akiknek koncentráltabb a pisijük- bárkiknek, aki érzékeny a szagokra úgy általában, vagy a szennyes nem külön mosókonyhában van tárolva- nagyobb mosógépeknél- párás vagy meleg helyeken- eco/növényi alapú/érzékeny mosószer használatánálVálassz egy rövid programot, kb 30-45 perc, ami mos, öblít és centrifugál; használj mosószert (adagoláshoz nézd meg a Mosószer Listát /detergent index/) és szárazon tárold.Ismételd meg a következő napokon, és csinálj főmosást, amikor elég pelenka/szennyes van, hogy megtöltsd a dobot. Minden pelenkát csak egyszer kell előmosni.

Csak kevés pelenka mosása

Amikor a pelenkák száma csökken (pl. szobatisztaság során), a pelenkákat lehet kézzel mosni meleg vízben mosószerrel, centrifugálni, szárazon tárolni, majd hozzá adni más szennyes ruhákhoz főmosásban.


Support our work

Our Facebook group admin are all volunteers. We are parents, have commitments out of the home, and use our spare time to answer between 50 to 80 posts a day, all of which receive guidance and input from our very experienced and incredibly dedicated admin team.

If you love our work and resources, consider donating to our Thank You fund.