Magyar Fordítás (Hungarian translation)

Mosási Rutin Alapok

1. Mosószer választás
2. Szennyeződés eltávolítása, leöblítése
3. Előmosás 1-2 napon belül 40-60°-os vízben
4. Főmosás 2-3 napon belül 40-60°-os vízben
5. Szárítás

Lásd a Mosószer Listát (detergent index) az ajánlott termékekért és mennyiségekért.

Mosási Rutin Sablon

1. Mosószer választás (lásd a Mosószer Listát /detergent index/)
2. Szennyeződés eltávolítása (öblítsd ki a nap végén a megmaradt szennyeződéseket és tárold szárazon)
3. Előmosás (40-60°-on; 1-2 napon belül; naponta, ha 3+ napig van szárazon tárolva)
4. Főmosás (40-60°-on; 2-3 napon belül)
5. Szárítás (szárítón vagy szárító gépben)Ezeket az ajánlásokat igazítani kell a mosógép típusához és méretéhez, mosószer választáshoz, víz keménységhez és az egyedi igényekhez.További információ a cleanclothnappies.com weboldalon.

Töltsd le és nyomtasd ki a Mosási Rutin Sablont és töltsd ki, hogy kialakítsd az egyéni mosási rutinod.

Miért kell külön előmosás?

Egy külön előmosás csak azért szükséges, hogy eltávolítsa az extra szennyeződéseket a pelenkákról, hogy a főmosás tiszta vízben történjen, ami jobb mosást eredményez. A dob töltöttsége nem számít az előmosásnál, csak a főmosásnál.A legtöbb “előmosási” program a mosógépen nem csinál öblítést és centrifugálást a mosás után, vagy nem távolítja el a koszos vizet a főmosás előtt. Ha a mosógépnek külön mosószer adagolója van előmosáshoz, mos, leengedi az előmosás vizét, öblít és centrifugál, akkor próbáld ki azt a programot főmosással együtt, külön előmosási program helyett. Ha szag, folt vagy más problema lép fel, térj vissza a külön előmosáshoz.Nem kell megszárítani a pelenkákat az előmosás és a főmosás között, csak nedvesen, áztatás nélkül tárolni. Ha a penészesedés gondot okoz, akkor csak térítsd ki a tároló szélére száradni.

Napi előmosás

A napi előmosás egy olyan opció, ami csökkenti az ammónia termelődés esélyét, és jelentősen csökkenti a szagokat a szennyesben. Ez az opció kifejezetten hasznos:- éjszakai pelenkáknál (vagy külön még egy kézi mosás után, vagy egyből be az előmosásba)- idősebb gyerekeknél, akiknek koncentráltabb a pisijük- bárkiknek, aki érzékeny a szagokra úgy általában, vagy a szennyes nem külön mosókonyhában van tárolva- nagyobb mosógépeknél- párás vagy meleg helyeken- eco/növényi alapú/érzékeny mosószer használatánálVálassz egy rövid programot, kb 30-45 perc, ami mos, öblít és centrifugál; használj mosószert (adagoláshoz nézd meg a Mosószer Listát /detergent index/) és szárazon tárold.Ismételd meg a következő napokon, és csinálj főmosást, amikor elég pelenka/szennyes van, hogy megtöltsd a dobot. Minden pelenkát csak egyszer kell előmosni.

Csak kevés pelenka mosása

Amikor a pelenkák száma csökken (pl. szobatisztaság során), a pelenkákat lehet kézzel mosni meleg vízben mosószerrel, centrifugálni, szárazon tárolni, majd hozzá adni más szennyes ruhákhoz főmosásban.